Έτσι μου Στάθηκε ο Ταΰγετος (Νικηφόρος Βρεττάκος) Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος, όπως ο κόρφος της μητέρας μου. Με πότισε γαλάζιο, αψύ αίμα ήλιο και πράσινο ως να μου δέσει την ψυχή όπως την πέτρα του, ως να χαράξει στην καρδιά μου τις βαθειές χαράδρες του να σχηματίσει μες στη ζωή μου δώδεκα κορφές να βγαίνω απάνω με μοναδικό μου όνειρο τον ήλιο. Με δίψα μου μοναδική τον ήλιο, δίψα βαθειά σαν ωκεανός, υψηλή ως το φεγγάρι, δίψα που να την λυπηθεί ο Θεός. ....Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος όσο να γεννηθούνε τα δυό παιδιά του Θεού μέσα μου: η ποίηση και η αγάπη.

.

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010



Επιτέλους ήρθε η άνοιξη και ο καιρός μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τις βόλτες । Τινάζουμε από πάνω μας τη χειμωνιάτικη εσωστρέφεια και παίρνουμε τους δρόμους με ποδήλατα ή με τα πόδια ।Το αντίδοτο σήμερα σε μια εποχή που προσφέρει απογοήτευση με όλα όσα συμβαίνουν σε αυτό τον τόπο ।।Ο χαμένος καταναλωτισμός μας ας γίνει η θετική ενέργεια που θα μας φέρει κοντά στις ομορφιές της φύσης .

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΝΕΔΟΥΣΑ- ΑΛΑΓΟΝΙΑ






























Σήμερα το πρωί περπάτησα με ένα φίλο στο μονοπάτι που οδηγεί από τη Νέδουσα στην Αλαγονία μια πολύ όμορφη διαδρομή που μετατράπηκε σε περιπλάνηση στο άγνωστο λόγω της ελλιπούς σηματοδότησης του μονοπατιού। Όμορφα πέτρινα γεφυράκια με καμάρες, ο ήχος των νερών του ποταμιού και κάπου κάπου οι ήχοι των κουδουνιών των κοπαδιών

Δυσάρεστη παρένθεση της διαδρομής τα καμένα και η διάβρωση του εδάφους άμεση συνέπεια
της καταστροφής που μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το πως θα σταματήσει αυτό το κακό ।









Διάρκεια τέσσερις ώρες με χαλαρό περπάτημα .

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΑΝΩ ΒΕΡΓΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ






















ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΒΕΡΓΑ

Προσθήκη  εικόνας






Ξεκίνησα ένα πρωί με το γιό μου από τη Καλαμάτα με τα ποδήλατα μας για την Ανω Βέργα απο το βενζινάδικο στρίψαμε αριστερά προς το Καστράκι και από κει ανηφορίσαμε το βουνό .।Ύστερα απο μιάμιση ώρα μπήκαμε σε ένα δύσκολο και ανηφορικό χωματόδρομο που αναγκαστήκαμε πολλές φορές να κατέβουμε απο τα ποδηλατα μας। Στο γυρισμό επιστρέψαμε από Σωτηριάνικα ।। Συνολικά η βόλτα μας διήρκεσε τεσσεράμισι ώρες.














Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ανεβαίνοντας προς τον Αγιο Νικήτα




Οι καλύτερες βόλτες που έχω κάνει με το ποδήλατο καταλήγουν να είναι αυτές που ξεκινάω , χωρίς να έχω προγραμματίσει το που θα πάω।Την Τετάρτη το πρωί ξεκίνησα με το ποδήλατό μου και αφού διέσχισα την παραλια της Καλαμάτας έφθασα στο hotel filoxenia και από κει είπα να ανηφορίσω προς τη Βέργα । Απέναντι από το μικρό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής υπαρχει ένα ανηφορικό δρομάκι που οδήγεί στο ΠΑΛΙΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΤΑ । Αφου ρύθμισα το MP3 μου, με συντροφό τη μουσική ,ξεκίνησα να ποδηλατώ στον ανηφορικό δρόμο ।Το κελάηδισμα των πουλιων αντικατέστησε τον θόρυβο των αυτοκινήτων η ανηφόρα όμως εξαιρετικά δύσκολη σου κόβει την ανάσα , ο ρυθμός της ποδηλασίας αργός αλλά σταθερός । Στη συνέχεια στρίβω προς Αγιο Νικήτα λιγο πιο πάνω η όμορφη θέα αποζημιώνει την προσπάθειά μου........ Η ασφαλτος σε λίγο τελειώνει και αρχίζει ενας ανηφορικός χωματόδρομος ।Η φωτογραφική μηχανή εν δράσει .........।। Ηobject id="BLOG_video-65fb69493d780e27" class="BLOG_video_class" contentid="65fb69493d780e27" width="320" height="266"> Η

Read more: Go to TOP and Bottom