Έτσι μου Στάθηκε ο Ταΰγετος (Νικηφόρος Βρεττάκος) Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος, όπως ο κόρφος της μητέρας μου. Με πότισε γαλάζιο, αψύ αίμα ήλιο και πράσινο ως να μου δέσει την ψυχή όπως την πέτρα του, ως να χαράξει στην καρδιά μου τις βαθειές χαράδρες του να σχηματίσει μες στη ζωή μου δώδεκα κορφές να βγαίνω απάνω με μοναδικό μου όνειρο τον ήλιο. Με δίψα μου μοναδική τον ήλιο, δίψα βαθειά σαν ωκεανός, υψηλή ως το φεγγάρι, δίψα που να την λυπηθεί ο Θεός. ....Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος όσο να γεννηθούνε τα δυό παιδιά του Θεού μέσα μου: η ποίηση και η αγάπη.

.

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ποδήλατα στη βροχή










Την Κυριακή πάλι είχαμε μια ποδηλατοβόλτα προς τη Μεσσήνη όπως αρχικά είχαμε αποφασίσει .Ο φόβος όμως για επερχόμενη δυνατή βροχή μας ανάγκασε να αλλάξουμε τη διαδρομή και από τη περιοχή με τα cart να γυρίσουμε προς Καλαμάτα και εναλλακτικά να ποδηλατήσουμε μέχρι το ξενοδοχείο Φιλοξένια μέσα σε ένα εντελώς γκρίζο φθινοπωρινό σκηνικό .

Η συμμετοχή ήταν αρκετά καλή με πενήντα περίπου ποδηλάτες που δεν πτοήθηκαν από τη βροχή και πραγματικά το διασκέδασαν !
















Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΩΤΗΡΙΑΝΙΚΑ-ΚΑΜΠΟΣ

Η ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΗ ΜΟΝΗ ΜΑΥΡΙΝΙΤΣΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ


ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ





ΤΟ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ

Και τούτη τη Κυριακή περπατήσαμε στο λιθόστρωτο μονοπάτι που ξεκινά απο τα ΣΩΤΗΡΙΑΝΙΚΑ και καταλήγει στον ΚΑΜΠΟ .

Από το κέντρο του χωριού Σωτηριάνικα της Μεσσηνιακής Μάνης ακολουθούμε αγροτικό δρόμο με κατεύθυνση Νότια. Στα 2 χλμ. θα βρεθούμε σε βρύση με ερείπια κτισμάτων, τοποθεσία όπου κατά την παράδοση υπήρχε το μοναστήρι της Μαυρινίτσας. Συνεχίζουμε σε γραφικό καλντερίμι και κατηφορίζουμε για το φαράγγι του Κοσκάρακα (προέκταση του Ριντόμου)Φθάνουμε σε πέτρινο γεφύρι. Αυτός είναι ο παλαιός δρόμος που οδηγούσε στο κεφαλοχώρι του Κάμπου. Αφήνουμε το φαράγγι πίσω μας και ανηφορίζουμε. Το μονοπάτι απότομα σταματά και νακολουθούμε ενα τσιμεντένιο δρόμο . Συναντάμε το χωριό Οροβά κανουμε αριστερα και ανεβαινουμε στο εκκλησακι της Αγια Μαρίνας όπου εκει μας υποδέχεται ενα ζευγάρι ηλικιωμένων ........να τα τσίπουρα ....να τα μανιάτικά λαλαγγια ...τα χωριάτικα παξιμαδια ότι επρεπε για να πάρουμε δυνάμεις .ΑΧ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ .....ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ...........ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ


κι ενα βιντεο απο την διαδρομη...

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΏΝΑ.......


ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ -ΝΕΔΟΥΣΑ

Επιτέλους βρήκαμε λίγο χρόνο τούτη την Κυριακή να χαρούμε το βουνό και τις ομορφιές του.
Πρωί πρωί ανεβήκαμε τρεις φίλοι στη Ι.Μ. Βελανιδιάς και περπατήσαμε το μονοπάτι που οδηγεί από τη Βελανιδιά στη Νέδουσα .
3 ώρες και 25 λεπτά για μια διαδρομή 10χμ.400μ . Εύκολη διαδρομή χωρίς μεγάλες κλίσεις το μόνο που μας κούρασε λίγο οι πέτρες που υπήρχαν σε όλο το μήκος του μονοπατιού και ήθελαν ιδιαίτερη προσοχή για να μην πάθουμε κάποιο διάστρεμμα .














ΕΝΑ "ΓΑΙΔΟΥΡΙ" ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!


ΤΑ "ΠΟΔΗΛΑΤΑ" ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!
ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ "ΓΑΙΔΟΥΡΙ" ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!
ΜΠΡΑΒΟ, ΑΓΑΠΗΤΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ!!!


Read more: Go to TOP and Bottom