Έτσι μου Στάθηκε ο Ταΰγετος (Νικηφόρος Βρεττάκος) Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος, όπως ο κόρφος της μητέρας μου. Με πότισε γαλάζιο, αψύ αίμα ήλιο και πράσινο ως να μου δέσει την ψυχή όπως την πέτρα του, ως να χαράξει στην καρδιά μου τις βαθειές χαράδρες του να σχηματίσει μες στη ζωή μου δώδεκα κορφές να βγαίνω απάνω με μοναδικό μου όνειρο τον ήλιο. Με δίψα μου μοναδική τον ήλιο, δίψα βαθειά σαν ωκεανός, υψηλή ως το φεγγάρι, δίψα που να την λυπηθεί ο Θεός. ....Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος όσο να γεννηθούνε τα δυό παιδιά του Θεού μέσα μου: η ποίηση και η αγάπη.

.

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

"ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ"-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤην Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου και ώρα 5.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, διοργανώνεται η ημερίδα που καιρό τώρα προσμέναμε, με θέμα ῾῾Πόλη και Ποδήλατο῾῾και κεντρικό ομιλητή , τον Θάνο Βλαστό.

Οι προοπτικές δημιουργίας δημιουργίας ενός διευρυμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη, ο πολεοδομικός σχεδιασμός και οι ποδηλατόδρομοι, το κυκλοφοριακό σύστημα της πόλης και οι ποδηλατόδρομοι, οι πολιτικές στρατηγικές ανάπτυξης δικτύου ποδηλατοδρόμων, είναι θέματα που θα αναπτυχθούν και συζητηθούν κατά την διάρκεια της ημερίδας.

Μέσα από αυτήν την εκδήλωση, θέλουμε να προκαλέσουμε μια δημόσια συζήτηση και διαβούλευση στα ῾῾πώς και γιατί῾῾του τρόπου σχεδίασης και ένταξης ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη.
Το ποδήλατο είναι ορατό στοιχείο πλέον στην καθημερινότητα των ανθρώπων στην Καλαμάτα, και αυτό από μόνο του αποτελεί και ένα καταστασιακό στοιχείο (αναλογιζόμενοι την εικόνα αυτής της πόλης 1.5 χρόνο πρίν!
Αλλά αυτή ακριβώς η στιγμή είναι που χρειάζεται να το "προστατέψουμε" από λάθος χειρισμούς αλλά και να "ονειρευτούμε" την εξέλιξή του.

Και σε αυτό δεν γίνεται να είμαστε μόνοι μας!
Χρειαζόμαστε και την συμβολή -γνώμη ανθρώπων που έχουν "δουλέψει" πάνω στο ευρύτερο θέμα της εναλλακτικής μετακίνησης στην Ελλάδα. Απευθυνθήκαμε και καλέσαμε τον Θάνο Βλαστό ,(πολεοδόμο – συγκοινωνιολόγο, καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ιδρυτή και υπεύθυνο της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας ,ένας από τους σημαντικότερους, αν όχι ο σημαντικότερος σύγχρονος Έλληνας μελετητής στον τομέα της Βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα, με εκτεταμένη έρευνα και βιβλιογραφία πάνω στο ευρύτερο θέμα"ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ".)
Απευθυνθήκαμε και καλέσαμε τον Δ.Ντοκόπουλο, πολεοδόμο της πόλης και συνεργάτη του αρχιτέκτονα-πολεοδόμου Γ.Διαμαντόπουλου, , το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί στενά με την πόλη της Καλαμάτας. (Πρόκειται για τον άνθρωπο του οποίου η πολεοδομική μελέτη για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μετά τους σεισμούς του 1986, είχε αποσπάσει αργότερα το βραβείο αστικού σχεδιασμού της ΕΟΚ, σε διαγωνισμό όπου συμμετείχαν 220 πόλεις της Ευρώπης).

Καλέσαμε την Α.Κανελλοπούλου, συγκοινωνιολόγο στο Δήμο Καλαμάτας,συνεργάτη στην επιτρόπη μελέτης και δημιουργίας του ποδηλατόδρομου στην Καλαμάτα και
ποδηλάτισσα!

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ........................ "ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ"!!!!!


Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ώς εξής:

Πρόγραμμα

17:00 Παράλληλες εκδηλώσεις:

Προβολή οπτικoακουστικού υλικού Ποδηλάτες Καλαμάτας – Critical Mass

Συναυλία, Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Έκθεση παλιών ποδηλάτων, Πάμε ποδήλατο? Ομάδα Καλαμάτας

Έκθεση νέων - αγωνιστικών ποδηλάτων, Μεσσηνιακός Γυμν. ΣύλλογοςΤμήμα Ποδηλασίας


18:00 Έναρξη


18:15 Εισηγήσεις Διοργανωτών

18:40 Ομιλία με θέμα: Πολεοδομικός Σχεδιασμός και Ποδηλατόδρομοι”, Δ. Ντοκόπουλος, Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος Μηχανικός


18:55 Ομιλία με θέμα: Η Ένταξη του Δικτύου Ποδηλατόδρομων στο Κυκλοφοριακό Σύστημα της Πόλης”, Α. Κανελλοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος


19:10 Κεντρική ομιλία με θέμα: Ευρωπαϊκές Στρατηγικές για το Ποδήλατο και την Πόλη. Προοπτικές για την Καλαμάτα”, Θ. Βλαστός, Καθηγητής Ε.Μ.Π.


19:40 Παρεμβάσεις -Συζήτηση


21:00 Συμπεράσματα

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!

απο τους "ποδηλατες καλαματας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Read more: Go to TOP and Bottom