Έτσι μου Στάθηκε ο Ταΰγετος (Νικηφόρος Βρεττάκος) Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος, όπως ο κόρφος της μητέρας μου. Με πότισε γαλάζιο, αψύ αίμα ήλιο και πράσινο ως να μου δέσει την ψυχή όπως την πέτρα του, ως να χαράξει στην καρδιά μου τις βαθειές χαράδρες του να σχηματίσει μες στη ζωή μου δώδεκα κορφές να βγαίνω απάνω με μοναδικό μου όνειρο τον ήλιο. Με δίψα μου μοναδική τον ήλιο, δίψα βαθειά σαν ωκεανός, υψηλή ως το φεγγάρι, δίψα που να την λυπηθεί ο Θεός. ....Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος όσο να γεννηθούνε τα δυό παιδιά του Θεού μέσα μου: η ποίηση και η αγάπη.

.

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΟΥΣΙΝΑΣτο δάσος της ΛΟΥΣΙΝΑΣ στο βόρειο Ταύγετο περπατήσαμε με ωραίο καιρό κάτω από τη δροσιά των ελάτων και των υπεραιωνοβιων καστανιών Καταπληκτική βόλτα μέσα σε ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο.
Το μεσημέρι στο σπιτάκι του Παναγιώτη μέσα στο δάσος φάγαμε προβατίνα βραστή και άλλα καλούδια που είχαν ετοιμάσει οι φίλοι μας εκεί γιατί το περπάτημα και ο καθαρός αέρας ανοίγουν την όρεξη.
Πόσα ωραία μέρη υπάρχουν δίπλα μας και περιμένουν να τα εξερευνήσεις ......μικρές αποδράσεις που μας κάνουν να ξεχάσουμε τη μιζέρια που υπάρχει γύρω μας.... επιστροφή στη φύση...ας γίνουμε αυτό που πραγματικά είμαστε ........άνθρωποι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Read more: Go to TOP and Bottom