Έτσι μου Στάθηκε ο Ταΰγετος (Νικηφόρος Βρεττάκος) Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος, όπως ο κόρφος της μητέρας μου. Με πότισε γαλάζιο, αψύ αίμα ήλιο και πράσινο ως να μου δέσει την ψυχή όπως την πέτρα του, ως να χαράξει στην καρδιά μου τις βαθειές χαράδρες του να σχηματίσει μες στη ζωή μου δώδεκα κορφές να βγαίνω απάνω με μοναδικό μου όνειρο τον ήλιο. Με δίψα μου μοναδική τον ήλιο, δίψα βαθειά σαν ωκεανός, υψηλή ως το φεγγάρι, δίψα που να την λυπηθεί ο Θεός. ....Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος όσο να γεννηθούνε τα δυό παιδιά του Θεού μέσα μου: η ποίηση και η αγάπη.

.

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

ΣΤΑ ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ
Τούτη την Παρασκευή ξεκινήσαμε να πάμε για να μαζέψουμε τσάι στο βουνό. Αφού περπατήσαμε για περίπου μια ώρα σε ένα ανηφορικό μονοπάτι βρεθήκαμε στα Κοντοβούνια .

ένα όμορφο τοπίο και εμείς είμαστε εκεί για να το χαρούμε .Πλημμυρισμένοι από μυρωδιές, , xρώματα και όμορφες είκονες ακροβολιζόμαστε στα γύρω βουνά μαζεύοντας ο καθένας στο σακούλι του τα ώριμα στάχυα του τσαγιού.

Λίγο προτού να νυχτώσει μαζευόμαστε πάλι όλοι μαζί και αρχίζει η κατάβαση μας από το βουνό

Η νύχτα μας βρίσκει στην ταβέρνα της ΚΟΥΠΙΤΣΑΣ να απολαμβάνουμε νόστιμους μεζέδες με κρασάκι ή τσίπουρο και γεμάτους θετική ενέργεια που έχουμε κερδίσει από τη βόλτα μας στο βουνό.

(θ .θ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Read more: Go to TOP and Bottom