Έτσι μου Στάθηκε ο Ταΰγετος (Νικηφόρος Βρεττάκος) Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος, όπως ο κόρφος της μητέρας μου. Με πότισε γαλάζιο, αψύ αίμα ήλιο και πράσινο ως να μου δέσει την ψυχή όπως την πέτρα του, ως να χαράξει στην καρδιά μου τις βαθειές χαράδρες του να σχηματίσει μες στη ζωή μου δώδεκα κορφές να βγαίνω απάνω με μοναδικό μου όνειρο τον ήλιο. Με δίψα μου μοναδική τον ήλιο, δίψα βαθειά σαν ωκεανός, υψηλή ως το φεγγάρι, δίψα που να την λυπηθεί ο Θεός. ....Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος όσο να γεννηθούνε τα δυό παιδιά του Θεού μέσα μου: η ποίηση και η αγάπη.

.

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

όμορφό μου βουνό

Κάθε φορά που παίρνω το ποδήλατό μου για να ανέβω στο ο βουνό δυο δυνάμεις μέσα μου παλεύουν η μια με αποθαρρύνει και η άλλη με τσιγκλαει και μου λέει προχώρα ανηφόρισε......


Κυριακή λοιπόν δυο ποδήλατα πάνω στο αυτοκίνητο και έτοιμος για βόλτα με την πιο πιστή μου παρέα ποιον άλλον βέβαια το γιο μου।


Ανεβαίνουμε Ελαιοχώρι και εκεί ξεφορτώνουμε τα ποδήλατά μας και ξεκινάμε σε ένα ήπιο ανήφορο που οδηγεί προς τη μονή της Δήμιοβας και ύστερα προς την Αράχωβα Το τοπίο υπέροχο καθαρός αέρας και ωραία προσπάθεια να ανέβεις πιο ψηλά( συμβολισμός και αντίθεση στο κατήφορο της εποχής που ζούμε που αγαπάει τα εύκολα )। Όμορφο μου βουνό πάλι σε χαίρομαι αν όλοι γνώριζαν την ομορφιά σου θα ήσουν απροσπέλαστο από την πολυκοσμία!!!
(Θ-Θ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Read more: Go to TOP and Bottom