Έτσι μου Στάθηκε ο Ταΰγετος (Νικηφόρος Βρεττάκος) Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος, όπως ο κόρφος της μητέρας μου. Με πότισε γαλάζιο, αψύ αίμα ήλιο και πράσινο ως να μου δέσει την ψυχή όπως την πέτρα του, ως να χαράξει στην καρδιά μου τις βαθειές χαράδρες του να σχηματίσει μες στη ζωή μου δώδεκα κορφές να βγαίνω απάνω με μοναδικό μου όνειρο τον ήλιο. Με δίψα μου μοναδική τον ήλιο, δίψα βαθειά σαν ωκεανός, υψηλή ως το φεγγάρι, δίψα που να την λυπηθεί ο Θεός. ....Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος όσο να γεννηθούνε τα δυό παιδιά του Θεού μέσα μου: η ποίηση και η αγάπη.

.

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Ποδηλατομεταφορές δεμάτων

Ποδηλατομεταφορές δεμάτων και εγγράφων ξεκινάνε στη Θεσσαλονίκη με την ίδρυση εταιρίας που προωθεί ένα γρήγορο, οικονομικό και οικολογικό τρόπο μεταφοράς δεμάτων στην πόλη.

«Θα απασχολούνται δύο νεαροί άντρες ποδηλάτες, οι οποίοι με τα αγωνιστικά τους ποδήλατα, θα καλύπτουν όλη τη Θεσσαλονίκη, μέχρι την περιφερειακή οδό» εξηγεί ο ιδρυτής της εταιρίας Bike2Door, Κώστας Συμελίδης.

Απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου, ο κ.Συμελίδης ανέφερε ότι είναι το μόνο όχημα που μπορεί να πάει πόρτα-πόρτα αφού, μέσα στο μποτιλιάρισμα, ξεφεύγει πιο εύκολα από τα μηχανάκια και έχει ελάχιστους περιορισμούς από τον ΚΟΚ.

«Με τους ταχυποδηλάτες, το δέμα που αποστέλλεται σε περιοχή του ιστορικού κέντρου μπορεί να είναι στον προορισμό του μέσα σε μία ώρα το αργότερο, με χρέωση 3 ευρώ ενώ αν ο πελάτης επιθυμεί να φτάσει σε μισή ώρα, η χρέωση θα είναι διπλάσια» λέει ο κ. Συμελίδης ξεκαθαρίζοντας ότι το κόστος κυμαίνεται από τρεις συντελεστές, το χρόνο παράδοσης, το βάρος του δέματος και τις περιοχές αποστολής- παράδοσης.

Οι δύο ποδηλάτες με ένα σακίδιο στον ώμο, μπορούν να κουβαλούν δέματα μέχρι 15 κιλά και να κάνουν ακόμα και μαζικές διανομές όπως προσκλητήρια γάμου και βαπτίσεων.

«Να σημειώσω ότι η εταιρία έχει γενική άδεια ταχυμεταφορών και δεσμεύεται με τους γενικούς όρους της Ε.Ε.Τ.Τ. (Ελληνική Εταιρία Ταχυμεταφορών και Τηλεπικοινωνιών)» κατέληξε ο ιδρυτής της.

Η Bike2Door θα αρχίσει τη λειτουργία της στις 22 Νοέμβρη παρέχοντας πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας www.bike2door.gr.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


*ΑΥΤΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Read more: Go to TOP and Bottom