Έτσι μου Στάθηκε ο Ταΰγετος (Νικηφόρος Βρεττάκος) Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος, όπως ο κόρφος της μητέρας μου. Με πότισε γαλάζιο, αψύ αίμα ήλιο και πράσινο ως να μου δέσει την ψυχή όπως την πέτρα του, ως να χαράξει στην καρδιά μου τις βαθειές χαράδρες του να σχηματίσει μες στη ζωή μου δώδεκα κορφές να βγαίνω απάνω με μοναδικό μου όνειρο τον ήλιο. Με δίψα μου μοναδική τον ήλιο, δίψα βαθειά σαν ωκεανός, υψηλή ως το φεγγάρι, δίψα που να την λυπηθεί ο Θεός. ....Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος όσο να γεννηθούνε τα δυό παιδιά του Θεού μέσα μου: η ποίηση και η αγάπη.

.

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Ο δήμος νοικιάζει δίκυκλα σε 400 σημεία του κέντρου, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών

Η χρήση του ποδήλατου αποτελεί παράδοση στη Βρετανία και ειδικές λωρίδες για την εξυπηρέτηση των ποδηλατιστών υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005 στο σύστημα μεταφορών του Λονδίνου, όμως, οι δρόμοι της πρωτεύουσας άρχισαν να μοιάζουν με διαδρομές του Γύρου της Γαλλίας.

Λονδρέζοι που δεν είχαν ανέβει ποτέ σε ποδήλατο επέλεξαν το μέσο αυτό για τις μετακινήσεις τους και από τότε η δημοτικότητα του ανεβαίνει σταθερά.

Ο δήμος της βρετανικής πρωτεύουσας μιμούμενος το παράδειγμα άλλων μητροπόλεων σε διάφορα μέρη του πλανήτη, έβαλε σκοπό να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των εκατομμυρίων ανθρώπων που κινούνται καθημερινά για να πάνε στις δουλειές τους ή για ψυχαγωγία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να νοικιάζουν ποδήλατα από 400 τοποθεσίες στο ευρύτερο κέντρο και να τα επιστρέφουν όταν πάψουν να τα χρειάζονται.

Η ενοικίαση για μία ημέρα κοστίζει μια λίρα, δηλαδή 1,20 ευρώ, ενώ για ένα έτος στοιχίζει έως 45 λίρες και περισσότεροι από 35.000 πολίτες έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά στο σύστημα.

Τα 5.000 ποδήλατα που είναι καθημερινά διαθέσιμα καλύπτουν τις ανάγκες των ανθρώπων της πόλης.

Πηγή: Realnews

*
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!
ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Read more: Go to TOP and Bottom