Έτσι μου Στάθηκε ο Ταΰγετος (Νικηφόρος Βρεττάκος) Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος, όπως ο κόρφος της μητέρας μου. Με πότισε γαλάζιο, αψύ αίμα ήλιο και πράσινο ως να μου δέσει την ψυχή όπως την πέτρα του, ως να χαράξει στην καρδιά μου τις βαθειές χαράδρες του να σχηματίσει μες στη ζωή μου δώδεκα κορφές να βγαίνω απάνω με μοναδικό μου όνειρο τον ήλιο. Με δίψα μου μοναδική τον ήλιο, δίψα βαθειά σαν ωκεανός, υψηλή ως το φεγγάρι, δίψα που να την λυπηθεί ο Θεός. ....Έτσι μου στάθηκε ο Ταΰγετος όσο να γεννηθούνε τα δυό παιδιά του Θεού μέσα μου: η ποίηση και η αγάπη.

.

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ
Όσοι έχουν ζήσει μιαν αυγουστιάτικη νύχτα με πανσέληνο σε αρχαιολογικό χώρο, μιλούν για μια αξέχαστη εμπειρία. Την Τρίτη είναι οι Νύχτες Πανσελήνου, θεσμός πλέον για το ΥΠΠΟ, που ανοίγει φέτος 70 αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, ώστε το κοινό να απολαύσει συναυλίες (ήρεμες και «πολιτισμένες») ή απλώς να απολαύσει τη σιγαλιά σε ένα ρομαντικό περιβάλλον φορτωμένο μνήμες και σκιές της Ιστορίας
Aπό τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο έχω επισημάνει μια μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά με τραγούδια Θεοδωράκη Χατζιδάκη και Ξαρχάκου.Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Και μια δεύτερη στο Νιόκαστρο Φρούριο Πύλου με λαϊκά έντεχνα τραγούδια ερμηνευμένα από το Βασίλη Λέκκα .Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9:30 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Read more: Go to TOP and Bottom